Blog #2 – Slaap lekker R

Daar stond Rowan weer voor de deur. Nu ja, voor de deur. Niet echt natuurlijk. Daar heeft meneer van Rijnman toch echt de ballen niet voor.

Geen directe confrontatie maar een “stoer” briefje van een echte wannabe vechtersbaas. Achtergelaten op mijn deurmat.

Het is niet het eerste en ongetwijfeld ook niet het laatste laffe briefje op mijn deurmat maar man: we werken niet allemaal van 7 tot 4. Ik ben schrijver. En niet voor een baas, nee, ik ben eigen baas. Dus ik bepaal mijn eigen tijden. Ik zanik toch ook niet als ik jou ’s morgens in alle vroegte met je busje hoor vertrekken en het nooit kunt laten om even extra gas te geven?

Gisteravond, okee… vannacht had ik een superflow. De woorden vlogen mijn pen uit. Met een uurtje of 3 had ik een heel hoofdstuk op papier staan. Fantastisch. Zeker ook, omdat de uitgeverij een strakke deadline heeft gesteld. Het heeft wat slapeloze nachten gekost, maar wow, wat ging dat lekker.

Nu net wakker. De koffie smaakt goed. Heb zo’n supersonisch, magistraal koffiezetapparaat gekocht. Die maakt heerlijk sterke espresso. Al ben ik eigenlijk meer toe aan een neut. Ik weet zeker, dat die spinsels in mijn kop dan ook weer direct aan de slag gaan. Maar mijn hoofd bonkt nog net even te hard. Goh, wat ging ik lekker.

Nu eerst nog even bijkomen op de bank. Zet zo wel een lekker filmpje op. Heb nog uren te gaan voor mijn bed mij weer gebiedt te komen.

Sorry R, het wordt weer een latertje vandaag. Maar ik laat het je via deze weg wel alvast weten. Dan kun je maatregelen nemen. Je huis misschien inpakken met bubbeltjesplastic. Of in ieder geval van je slaapkamer een geluidsdichte studio maken. Of veel simpeler, koop een paar goede oordoppen! Of misschien heb je van jouw werk uit wel zo’n geluidswerende gehoorbeschermer. Zet die dan op je kop als je over een paar uurtjes jouw koude bed instapt.

Ik beloof je hierbij ook al, zodra mijn boek af is, ontvang jij er een in je bus. Want jij bent hierin een inspiratiebron voor mij. Nog eventjes wachten dus tot het boek met een harde plof op jouw versleten deurmat valt.

Slaap lekker, R!

2 thoughts on “Blog #2 – Slaap lekker R

  1. Jij hebt wel lef, he, dat je mij durft te gebruiken in jou blog. Dat trekt wel lezers he? Maar weet dat als ik vanacht weer wakker lig van jou muziek dan sla ik jou een blauw lampie.

Leave a Comment